Zmei (04 октября 2009 - 12:29) писал:
Асабіста мне хацелася б, каб ён меў нацыянальна-кансерватыўны характар.
А разве клоун Лука в 1994 году проводил пророссийскую политику?И "дурні розныя" в 1994-ом хотели быть вместе с Россией?
Менавіта прарасійскую. Ён скарыстаў незадаволенасць пэўнай катэгорыі насельніцтва (нальгіруючыя па саўку). З яго пачалося скасаванне ўсяго нацыянальнага і падмена на лубочна-саўковае. Забарона нацыянальнай сімволікі, наданне дзяржстатуса рускай мове, траўля дзеячоў культуры, дамовы аб "Саюзнай дзяржаве" і г.д.
Хм...Человек приводит некий текст как аргумент в споре.Значит он с ним согласен и в контексте разговора (...Так. Пазбавіць грамадзянства. Дарэчы, на днях у Таджыкістане парламентам быў прынят закон, які забараняе рускую мову, як мову камунікацыі ў Таджыкістане.) --полная цитата) ,имхо,считает что опыт Таджикистана(в данном случае) применим к Беларуси.
Для тых, хто павольна думае, ці няправільна чытае, паўтараю: Прыклад Таджыкістана я прывёў
толькі таму, каб паказаць, што адмова ад рускай мовы і вяртанне да нацыянальных моў - ёсць лагічны шлях развіцця краін былога СССР. І гэты працэс не спыніць, ён будзе працягвацца і далей. Толькі некаторыя краіны адразу адмовіліся ад рускай мовы (дзе высокі ўзровень нацыянальнай і палітычнай свядомасці; а яшчэ таму што іх мовы адносяцца да іншых моўных сем'яў, чым руская), а астатнія краіны ідуць да гэтага паступова.
А в Швейцарии или,скажем,в Канаде прекрасно уживаются два языка и никто не заморачивается особо,который из них главней.И живут там люди неплохо,ведь правда.
А Вы ў курсе, што французскамоўнае насельніцтва Канады ўвесь час дамагаецца аўтаномнасці і нават незалежнасці ад англамоўнай часткі Канады?
Чем же русский так белорусам не угодил?Национализьмом попахивает...
Каб не было гвалтоўнай русіфікацыі, каб толькі беларуская мова мела дзяржаўны статус, мне б руская мова вельмі "угодила". Ну хаця б як мінімум у нас яны мелі роўныя правы і магчымасці.